Satasote tavoittaa asiakkaansa

with Ei kommentteja

Tulevaisuuden hyvinvointikeskus ei ole rakennus vaan kokonaisvaltaisesta asiakastarpeen tunnistamisesta lähtevä palvelu. Se tavoittaa kaikkialla: lähivastaanotolla, etäyhteydellä ja liikkuvin palveluin. Satasotessa kaikki sosiaali- ja terveyspalvelut ovat yhtä kokonaisuutta: sosiaali- ja terveydenhuolto, perusterveydenhoito ja erikoissairaanhoito. Toimintatapojen ja prosessien uudistamisen ohella muutos edellyttää uudenlaista johtamista ja innovatiivista ajattelua.

Palvelualueena maakunta

Satasote sulauttaa 18 kunnan sosiaali- ja terveyspalvelut sekä erikoissairaanhoidon yhteen. Se tuottaa palvelut 223 000 asukkaalle. Työntekijöiksi Satasoteen siirtyy noin 10 000 ammattilaista. Toiminnan alkaessa budjetti on noin miljardi euroa.

Yhteinen sitoutuneisuus

Satasotessa mukana ovat kaikki Satakunnan kunnat sekä Pohjois-Satakunnan Peruspalvelukuntayhtymä, Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymä, Satakunnan sairaanhoitopiiri ja Satakuntaliitto. Lähtökohtana on asukkaiden ja henkilökunnan kuuleminen ja parannusideat. Valmistelutyöryhmissä on mukana sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntijoita, luottamushenkilöitä, kolmannen sektorin toimijoita sekä yrityksiä.

STM sote- ja aluehallintouudistus