Kuntakierros jatkuu Jämijärvellä

with Ei kommentteja

Satasoten kuntakierros jatkuu tiistaina 8. marraskuuta Jämijärvellä. Jämi Areenalla järjestettävässä tilaisuudessa keskustellaan, mikä sosiaali- ja terveyspalveluissa toimii ja mikä ei.

Tarjolla on tietoa sosiaali- ja terveysministeriön kärkihankkeista ja Satakunnan sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen tavoitteista. Lisäksi kerätään jämijärveläisten näkemyksiä siitä, mitkä ovat parhaat ratkaisut Satakunnassa.

Mukana kuntakierroksella on Satasoten muutosjohtaja Terttu Nordman. Hän toivoo Jämijärveltä konkreettisia ehdotuksia sote-palveluiden uudistamiseksi.

– Nyt tehdään tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalveluita. Asukkaiden toivon kääntävän ajattelunsa 20 vuoden päähän ja miettivän, miltä maakunta näyttää silloin.

Satasoten muutos- ja valmisteluorganisaatio ei ole vielä linjannut, miten sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut Satakunnassa tulevaisuudessa järjestetään.

– Mitään valmista pohjaesitystä ei ole. Nyt haluamme mielipiteitä ja kannanottoja, joiden pohjalta Satakunnan mallia lähdetään tekemään, Nordman sanoo.

Satasoten muutos- ja valmisteluorganisaatio käy syksyn aikana läpi kaikki Satakunnan kunnat ja kaupungit. Marraskuussa vuorossa ovat Eura (16.11.), Pomarkku (17.11.), Pori (18.11.), Honkajoki (22.11.), Rauma (24.11.), Merikarvia (25.11.) ja Säkylä (29.11.). Joulukuussa kierrospäivät on sovittu Luvialle (1.12.), Nakkilaan (8.12.), Harjavaltaan (13.12) ja Kokemäelle (14.12.).