Satasote Jämijärvellä: Pyörillä kulkevat palvelut voivat tulla, kunhan terveysasema säilyy

with Ei kommentteja

Jämijärveltä toivottiin, että oma peruspalvelukeskus kunnassa säilyy sote-uudistuksen jälkeenkin. Palveluja ollaan kuitenkin valmiita ottamaan vastaan monipuolisemmin. Satasotelta odotetaan erityisesti pyörillä kulkevia palveluita, kuten terveysbussia kotiovelle ja neuvolapalveluita lasten luo päiväkotiin.

Jämijärven asukkaat toivovat, että ikäihmisten palveluita kehitettäisiin luovasti. Osatyökykyisiä voitaisiin kouluttaa esimerkiksi auttamaan kotitöissä, kuten lumen luonnissa tai verhojen vaihtamisessa. Työtehtävät tulisi räätälöidä siten, että vaikka työkyky ei ole 100-prosenttinen, halukkaat pääsevät töihin. Työttömiä on kunnassa liikaa.

Koulujen liikuntasalien toivotaan olevan auki myös loma-aikaan, jotta lapset ja nuoret pääsevät liikkumaan myös vapaa-aikana. Liikuntaharrastuksen lisäksi lapset ja nuoret harrastavat partiotoimintaa. Partiolaisilla on Jämijärvellä hyvät mahdollisuudet erätaitojen kehittämiseen Jämin upeissa maisemissa.

Satasote kuuli Jämijärven asukkaita tiistaina Jämi Areenalla. Paikalla oli noin 90 kuntalaista.