Satasoten kuntakierroksella puhutaan suoraan: mikä toimii, mikä ei

with Ei kommentteja

Mikä sosiaali- ja terveyspalveluissa toimii ja mikä ei? Tästä aiheesta keskustellaan jälleen satakuntalaisten kanssa Satasoten kuntakierrostilaisuuksissa. Kuntakierros pysähtyy ensi viikolla Eurassa, Pomarkussa ja Porissa. Euran tilaisuus pidetään urheilutalolla 16. marraskuuta kello 15–17.30, Pormarkun tilaisuus 17. marraskuuta monitoimihallilla kello 15–17.30 ja Porin tilaisuus 18. marraskuuta Kauppakeskus Puuvillassa kello 14.30–17.

Keskustelijoina ovat muun muassa muutosjohtaja Terttu Nordman sekä muutosagentit Pirjo Rehula ja Mirja Antila. Lisäksi tavattavissa kullakin paikkakunnalla on sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, kunnan johtoa sekä Satasoten valmistelussa mukana olevia päätöksentekijöitä.

– Paikalla kulloinkin oleva asiantuntijaporukka on asukkaiden haastettavana ja valmiina ottamaan kantaa sekä keskustelemaan esille nousevista asioista, Nordman sanoo.

Kuntakierroksella ei kuulla luentoja tai pidetä pitkiä puheita. Sen sijaan kävijöiden tutustuttavana on messupisteitä, joissa keskustellaan palveluiden asiakaslähtöisyydestä, terveyden ja hyvinvoinnin edistämisestä ja eriarvoisuuden vähentämisestä, lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman toteuttamisesta, ikäihmisten kotihoidon ja kaikenikäisten omaishoidon vahvistamisesta sekä osatyökykyisten työllistymisestä.

– Lisäksi tapahtumissa on eri näytteilleasettajien pisteitä, joissa voi tehdä omaan hyvinvointiin liittyviä testejä, Nordman kertoo.

Tilaisuudet ovat maksuttomia ja niihin voivat osallistua kaikki halukkaat. Nordman kutsuukin mukaan kaikkia sosiaali- ja terveyspalvelluiden uudistamisesta kiinnostuneita iästä, elämäntilanteesta tai omasta palvelutarpeesta riippumatta.

Satasoten muutos- ja valmisteluorganisaatio käy syksyn aikana läpi kaikki Satakunnan kunnat ja kaupungit. Ensi viikon jälkeen vuorossa ovat Honkajoki (22.11.), Rauma (24.11.), Merikarvia (25.11.) ja Säkylä (29.11.), Eurajoki/Luvia (1.12.), Nakkila (8.12.), Harjavalta (13.12) ja Kokemäki (14.12.).

Nordman lupaa asukkaiden osallistamiselle jatkoa myös kuntakierroksen päätyttyä.

– Työn alla on Satasoten osallisuusmalli ja tulemme hyödyntämään valmistelun eri vaiheissa useita eri kuulemis- ja vuorovaikutusmuotoja.