Satakunnassa sote- ja maakuntavalmistelua lähdetään viemään yhteen

with Ei kommentteja

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta ja maakuntauudistusta on valmisteltu Satakunnassa rintarinnan. Nyt niiden sulauttaminen on lähellä: viimeistään heti vuodenvaihteesta alkaen valmisteluja aletaan viedä yhteen. Sote- ja maakuntauudistuksen yhteensovittamisen lisäksi yhteistyötä edellytetään myös länsirannikon maakunnilta.

– Nyt olemme ajaneet omilla raiteilla. Seuraavaksi istumme yhteisen vaunuun, Satasoten ohjausryhmän puheenjohtaja Rainer Lehti kuvaa.

Maanantaina 14. marraskuuta kokoontunut Satasoten ohjausryhmä keskusteli suunnitelmien yhteensovittamisesta ja päivittämisestä.

– Projektisuunnitelmaa ei olla varsinaisesti avaamassa, mutta valmistelun aikataulua joudutaan kiristämään ja suunnitelmaa täydentämään, muutosjohtaja Terttu Nordman arvioi.

Aikataulua kirimään ajaa sosiaali- ja terveysministeriössä sote- ja maakuntauudistuksen alueellisen valmistelun tueksi tehty tiekartta. Sen mukaisesti maakunnallinen väliaikaishallinto aloittaa toimintansa 1.7.2017 ja uusi organisaatio 1.1.2019. Päiviä jälkimmäiseen on tänään jäljellä 777.

Satasoten valmistelussa on keskitytty syksyn ajan asukkaiden osallistamiseen. Keväällä keskiöön odotetaan erityisesti henkilöstö.

– Valmisteluryhmissä työn alla ovat niin hyvän yhteistoiminnan periaatteet kuin muutosviestinnän työkalupakkikin, Nordman kertoo.

Satasoten kustannukset vuodelle 2016 ovat 26 850 euroa. Ohjausryhmä hyväksyi kokouksessaan kustannukset ja niiden väkilukuun pohjautuvan jaon kuntien kesken.