Euran ja Pomarkun kunnanjohtajat muistuttivat kuntalaisia: nyt on aito mahdollisuus vaikuttaa

with Ei kommentteja

Satasoten kuntakierros pysähtyi keskiviikkona Eurassa ja torstaina Pomarkussa. Pomarkun kunnanjohtaja Eero Mattsson kannusti kuntalaisia tuomaan julki ajatuksensa ja visionsa sosiaali- ja terveyspalveluista, sillä nyt on aito mahdollisuus vaikuttaa tulevaan Satasoteen. Samoilla linjoilla oli Euran kunnanjohtaja Juha Majalahti. Hän kehotti kuntalaisia käyttämään tästä eteenpäin sanaa ”kun”, eikä enää ”jos”, kun puhutaan Satasotesta. Sote-uudistus kun on tosiasia.

Satasote herättää jonkin verran huolta oman terveyskeskuksen säilymisestä, mutta pääasiassa uudistus nähdään mahdollisuutena. Kuntalaiset toivat esiin, että sosiaali- ja terveyspalveluja on syytä kehittää ja nyt siihen on aito tilaisuus, ehkä jopa pakko. Enää ei voida tehdä niin kuin on aina ennen tehty.

Digitaaliset palvelut ovat erityisesti nuorille helposti lähestyttäviä, jopa luonnollisia. Mutta miksei ikäihmisiäkin saataisi liikkumaan virtuaalitodellisuuden avulla tulevaisuudessa, pohdittiin Pomarkussa. Kaikkia palveluja ei tarvitse saada terveyskeskuksesta, vaan kyllä terveysrekka tai hammaslääkärituoli voisi tulla paikalle silloin, kun on kyse etukäteen varatusta ajasta. Lääkäriin on kuitenkin tärkeää jatkossakin päästä kiireesti silloin, kun on sairastunut.