Raumalaisilla huoli omaishoitajien jaksamisesta ja liikenneyhteyksistä

with Ei kommentteja

Raumalla pysähtynyt Satasoten kuntakierros sai ihan mukavasti ihmisiä liikkeelle tuulisesta ja sateisesta säästä huolimatta. Päällimmäisinä huolina raumalaisilla oli omaishoitajien jaksaminen, liikenneyhteydet Poriin, turvalliset ja terveelliset koulutilat ja tietysti lähipalvelujen säilyminen.
Tulevalta Satasotelta odotetaan tukipalveluja omaishoitajille ja tukea vanhusten asumisolojen parantamiseen. Sähköiset palvelut ja niiden kehittäminen nähtiin hyvänä asiana, mutta on huomioitava, että kaikki ikäihmiset eivät voi tai osaa käyttää nettipalveluja.
Yleisesti ottaen uudelta Satasotelta halutaan tasapuolisia palveluja koko Satakunnan alueella. Esimerkiksi kuntoutukseen pääsyn kriteerien pitää olla samanlaisia. Palvelujen piiriin pääsemisen tulee myös olla tasapuolista. Ne, jotka eivät kuulu työterveyshuollon piiriin, eivät saa olla väliinputoajia.
Lapsille raumalaiset toivovat erityisesti turvallisia ja terveellisiä koulutiloja ja saman perheen lapset halutaan samaan hoitopaikkaan. Oma sairaala halutaan säilyttää ja esimerkiksi diabeteshoito halutaan saada omasta kaupungista.
Vaikka toiveita ja odotuksia oli paljon, päällimmäisenä tunteena raumalaisilla oli kuitenkin tyytyväisyys palveluihin. Monet yllätti se, että sosiaali- ja terveyspalveluita on niin paljon.
Satasoten kuntalaistilaisuus järjestettiin Raumalla torstaina 24.11. Tilaisuuden avasi kaupunginjohtaja Kari Koski ja Satasoten valmistelusta kertoi muutosjohtaja Terttu Nordman. Sote-palveluja esiteltiin yli kahdessakymmenessä pisteessä ja viidessä pisteessä kirjattiin kuntalaisten näkemyksiä ja mielipiteitä ylös Satasote-valmistelua varten.