Satasoten kuntakierroksella viisi paikkakuntaa jäljellä

with Ei kommentteja

Satasoten kuntakierros jatkaa kulkuaan tiistaina 29. marraskuuta. Silloin vuorossa on Säkylä, jonka tilaisuus pidetään kunnanvirastolla kello 15–17.30.

Yhteensä tilaisuuksia on jäljellä viisi. Säkylän jälkeen loput paikkakunnat ovat Luvia 1. joulukuuta (peruskoulu), Nakkila 8. joulukuuta (kunnanvirasto), Harjavalta 13. joulukuuta (liikunta- ja uimahalli) sekä Kokemäki 14. joulukuuta (Tulkkilan liikuntahalli). Luvian tilaisuus on Luvian ja Eurajoen kuntien yhteinen.

Tilaisuuksissa esitellään sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta ja kuullaan paikallisten kommentteja. Pääpaino kierroksella on keskustelussa.

– Keskustelut kirjataan ylös ja käytetään strategian laadintaan sekä palveluita ja niiden järjestämistapaa mietittäessä, muutosjohtaja Terttu Nordman kertoo.

Keskusteluiden aiheet liittyvät erityisesti palveluiden asiakaslähtöisyyteen, terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen ja eriarvoisuuden vähentämiseen, lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman toteuttamiseen, ikäihmisten kotihoitoon ja kaikenikäisten omaishoidon vahvistamiseen sekä osatyökykyisten työllistymiseen.

– Teemat ovat samat kuin sosiaali- ja terveysministeriön kärkihankkeissa, Nordman sanoo.

Kunta- ja kaupunkitasolla Satakunnassa on sitouduttu vahvasti vapaaehtoiseen sote-valmisteluun. Satasoten valmistelu toteutetaan pääosin työryhmätyöskentelyn kautta ja mukana ryhmissä on peräti 500 valmistelijaa. Osa heistä on tavattavissa kullakin kuntakierrospaikkakunnalla.

Satasoten päämääränä on maakunnallisen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen järjestäjän sekä sote-palvelutuottajan perustaminen Satakuntaan viimeistään 1.1.2019 alkaen. Se sulauttaa 18 kunnan sosiaali- ja terveyspalvelut sekä erikoissairaanhoidon yhteen ja tuottaa palvelut 223 000 asukkaalle. Työntekijöiksi Satasoteen siirtyy noin 10 000 ammattilaista. Toiminnan alkaessa budjetti on noin miljardi euroa.