Terveyden edistämisen hankkeiden uutiskirje: Kesäkuu 2017

with Ei kommentteja

Satakunnassa on käynnissä viisi terveydenedistämishanketta: Neuvokas perhe, VESOTE, SATA-LIPAKE, MITU sekä Mielenterveys kuuluu kaikille. Voit tutustua hankkeisiin tarkemmin SATASOTE sekä MIELENTERVEYS.

 

Terveydenedistämishankkeet järjestivät 15.6.2017 Satakunnan sairaanhoitopiirin auditoriossa yhteisen seminaarin, jossa kuultiin hankkeista sekä käytännön esimerkkejä hyvinvoinnin edistämisestä. Psykologi Satu Lähteenkorvan esityksen aiheena oli puheeksi ottaminen elintapaohjauksessa. Hänen esitys sai kuulijoilta kiitosta. Onnistuminen Innostaa!

 

Seminaariin osallistui noin 90 henkilöä, joista osa seurasi tilaisuutta etäyhteyksien päässä. Kuuntelijoina oli sosiaali –ja terveydenhuollon ammattilaisia, asiakkaita sekä kuntien ja kuntayhtymien, liikunta –ja vapaa-aikatoimen , sekä järjestöjen ja yhdistysten edustajia. Seminaarin materiaaleihin voi tutustua Satasote-sivuilta > Hankkeet > Vesote > Kehittäminen ja toimintamallit > Koulutukset ja tapahtumat.

 

Keppiä ja porkkanaa SuomiAreenalla 10.7

Terveydenedistämishankkeet ovat mukana SuomiAreenan Kansalaistorilla maanantaina 10.7 kello 9-15.

Tervetuloa mukaan keskustelemaan Satakunnan väestön terveydestä ja hyvinvoinnista. Tarjolla on toiminnallista keppijumppaohjelmaa, sekä pientä terveellistä purtavaa. Löydät meidät Satasoten teltalta.

 

Koulutukset

Neuvokas perhe Satakuntaan -hankkeessa on tärkeänä tavoitteena lasten ja perheiden hyvinvoinnin ja voimavarojen vahvistaminen. Tavoitteena on, että vuoden 2018 loppuun mennessä Neuvokas perhe on käytössä jokaisessa Suomen neuvolassa ja alakoulun terveydenhuollossa. Neuvokas perhe –menetelmä vahvistaa alueen terveydenhoitajien liikunta- ja ravitsemusohjauksen osaamista.

Satakunnassa terveydenhoitajien koulutukset menetelmän käyttöön järjestetään syksyllä Porissa 30.8., 5.10. ja 12.10., Raumalla 27.9. ja 11.10. sekä Kankaanpäässä 28.9. Koulutus on yksipäiväinen. Lisäksi Harjavallassa järjestetään 29.8. vahvistuskoulutus menetelmää jo käyttäville Euran sekä Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymän työntekijöille.

 

VESOTE –hanke kokoaa elintapaneuvonnasta vastaavat verkostotapaamiseen 23.8.2017. Hanke tarjoaa liikunta- ravitsemus- ja unineuvonnan verkkokoulutusta 200 sote-ammattilaiselle. Koulutusten orientaatiopäivä pidetään Porissa 5.9.17 ja liikuntaneuvonnan koulutusjakso käynnistyy 8.9.

 

SATA-LIPAKE –hanke on toisena järjestäjänä 23.8.2017 pidettävässä verkostotapaamisessa. Lisäksi se kouluttaa sote-ammattilaisia HYTE-valmentajiksi, jotka tukevat asiakkaita elintapamuutoksessa. Ensimmäinen ryhmä koulutetaan 19.9.17 ja 3.10.17.

 

Sosiaalinen media

Pysy kuulolla! Terveyden edistämisen hankkeiden yhteiset Facebook-sivut aukeavat lähiaikoina!

 

Hankehenkilöstö toivottaa hyvää ja rentouttavaa kesää!