Valinnanvapauspilottien haku ensi vuoden alussa – Satakunta mukana haussa

with Ei kommentteja

Sosiaali- ja terveysministeriö uutisoi tänään perjantaina 1.9. palvelusetelikokeilujen (valinnanvapauskokeilut) laajentamisesta joulukuusta 2017 lähtien. Hallituksen linjauksen mukaan laajennettuihin palvelusetelikokeiluihin järjestetään valtionavustushaku, jossa nykyiset kokeilualueet voivat hakea kokeilujensa laajentamista ja uudet alueet voivat hakea mukaan kokeiluun.

− Satakunta alkaa valmistella valinnanvapauskokeilun hakemustaan heti kun tarkemmat hakukriteerit ja -ohjeet on saatu ministeriöstä, kertoo Satasoten muutosjohtaja Terttu Nordman.

Laajennetut palvelusetelikokeilut toteutetaan 1.12.2017 – 31.12.2018. Kokeiluissa ovat tällä hetkellä mukana Hämeenlinna, Jyväskylä, Tampere, Keski-Uusimaa ja Ylä-Savo. Myös nykyiset alueet voivat hakea kokeiluidensa laajentamista.

Valinnanvapauspilotit toteutetaan uuden lainsäädännön mukaisesti. Eduskunta käsittelee sote- ja maakuntauudistuksen lait keväällä 2018 ja lakien on tarkoitus tulla voimaan kesällä 2018. Valinnanvapauspilotit toteutetaan uuden valinnanvapausmallin mukaan 1.7.2018 – 31.12.2019.

Pilottien valtionavustushaku toteutetaan alkuvuonna 2018. Aiempaan valinnanvapauspilottien hakuun osallistuneet voivat muokata hakemuksiaan uuteen hakuun sopiviksi ilman uutta hakemusta. Pilotoinnin siirtäminen uuden lainsäädännön mukaiseksi mahdollistaa sen, että uutta valinnanvapausmallia voidaan kokeilla laajasti ja kokonaisvaltaisesti. Myös useammalla maakunnalla on mahdollisuus ehtiä mukaan pilotteihin.