Ravitsemusohjauksen koulutukset vauhdissa Satasoten alueella

with Ei kommentteja

VESOTE- hankkeen järjestämän Hyte-neuvojien koulutuksen ravitsemusohjauksen osio käynnistyi maanantaina 6.11.  Satasoten alueelta koulutukseen osallistuu kuutisenkymmentä neuvojaa. Koulutettavat ovat sosiaali- ja terveydenhuollon sekä liikunnan ammattilaisia, jotka työssään hoitavat ylipainon tai vähäisen liikunnan seurauksena esimerkiksi kakkostyypin diabetekseen sairastuneina asiakkaita. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa ammattilaisten osaamista ja rohkeutta ottaa elintavat puheeksi asiakkaan kanssa.

–      Liikuntaneuvonta ja ravitsemus- sekä uniohjaus ovat tutkitusti lääkkeen veroisia keinoja hoitaa pitkäaikaissairauksia. Elintapojen muuttaminen terveellisempään suuntaan on tietenkin kaikin tavoin kannattavaa, mutta parhaimmillaan se johtaa myös lääkityksen aloittamisen tarpeettomuuteen, VESOTE-hankkeen projektisuunnittelija Anne Tarhasaari kertoo.

Kolmeen teemaan jaetun koulutuksen ensimmäinen osio keskittyi liikuntaohjaukseen ja tammikuussa on luvassa uniterveyden kokonaisuus. Verkkokoulutuksen ja lähitapaamisten muodossa toteutettavien opintojen aikana tulevat Hyte-neuvojat suorittavat ”Satakuntalaiset liikkumaan, syömään ja nukkumaan hyvin”-oppimistehtävää.

–     Neuvojat koulutetaan ottamaan asiakkaan elintavat puheeksi kannustaen ja motivoiden kohti muutosta.  Neuvonta toteutetaan asiakkaan omilla ehdoilla ja hänen lähtökohtansa huomioiden. Jo pienikin muutos on usein muutos parempaan, VESOTE:n projektisuunnittelija Anne Tarhasaari kuvailee.

 

Lue lisää VESOTE-hankkeesta täältä!