Sote-johtoryhmässä määritellyt teemat johdetaan projektisuunnitelmaksi

with Ei kommentteja

– Satakunnassa on vahva tahtotila viedä sote-uudistus maakunnassa maaliin riippumatta siitä, mitä valtakunnassa tapahtuu – jopa nopeammin kuin 1.1.2019.

Tämä johtoryhmän puheenjohtaja Juha Vasaman toteamus kiteytti Satakunnan sote-johtoryhmän tiistaina 8. maaliskuuta pidetyn tapaamisen hengen. Kokouksen aikana yhdessä määriteltyjen lähtökohtien pohjalta koostetaan Sata-Soten tavoitteisto.

Keskustelussa keskityttiin nykytila- ja palvelutasokartoitukseen, palveluiden saatavuuteen ja vaikuttavuuteen, asukkaisiin ja valinnanvapauteen, rahoitukseen ja talouteen sekä yritysten ja 3. sektorin rooliin. Teemat oli johdettu ohjausryhmän, johtoryhmän ja palvelurakennetyöryhmän kokouksissa jo aiemmin esille nousseista aiheista.

Lisäksi keskusteltiin valmistelun etenemisaikataulusta ja täsmennettiin, että projektisuunnitelma tuodaan 17. toukokuuta pidettävään johtoryhmän kokoukseen. Suunnitelman valmistelusta vastaa palvelurakennetyöryhmä. Siinä määritellään, miten ja missä aikataulussa Sata-Sotea viedään maakunnassa eteenpäin.

Palvelurakennetyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran 10. maaliskuuta Porissa. Ohjausryhmän kokous on 14. maaliskuuta Huittisissa. Tiedotustilaisuus medialle pidetään sen jälkeen.

Sata-Soten valmistelussa ovat mukana kaikki Satakunnan kunnat sekä Pohjois-Satakunnan Peruspalvelukuntayhtymä, Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymä, Satakunnan sairaanhoitopiiri ja Satakuntaliitto. Uudistuksen alustana toimii Porin kaupunki.