Satakunnassa valmius siirtyä maakunnalliseen sote-malliin jo vuoden 2018 alussa

with Ei kommentteja

Satakunnan vapaaehtoinen sote-kimppa saa kannatusta, vaikka valtakunnallinen sote-uudistus kariutuisikin. Satakunnassa ollaan valmiita siirtymään uuteen maakunnalliseen toimintamalliin jo vuoden 2018 alusta, mikäli 1.1.2019 voimaantulevaksi suunniteltu valtakunnallinen sote-lainsäädäntö jää toteutumatta.

Sata-Sotea valmistellaan selvin askelmerkein siten, että projektisuunnitelma esitellään ohjausryhmälle 9. toukokuuta 2016 pidettävässä kokouksessa. Suunnitelman laadinnassa huomioidaan ohjausryhmän linjaukset mukana olevien kuntien ja kuntayhtymien yhteisestä toimintakulttuurista. Niiden mukaisesti muun muassa menokasvua tai henkilöstön lisäämistä ei hyväksytä ja palvelurakenteen muutokset, tukipalvelut ja kehitysprojektit arvioidaan ja valmistellaan yhdessä.

Kunnat ja kuntayhtymät käsittelevät ehdotusta palvelurakenneuudistuksen toteuttamisesta kokouksissaan kesäkuussa. Päätoimisen vetäjän rekrytointi uudistusprojektille tulee ajankohtaiseksi sen jälkeen, tarkemmin syksyllä 2016.

Palvelurakennetyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran 23. maaliskuuta, johtoryhmä 5. huhtikuuta ja ohjausryhmä 11. huhtikuuta. Kaikki kokoukset pidetään Porissa.

Sata-Soten valmistelussa ovat mukana kaikki Satakunnan kunnat sekä Pohjois-Satakunnan Peruspalvelukuntayhtymä, Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymä, Satakunnan sairaanhoitopiiri ja Satakuntaliitto. Uudistuksen alustana toimii Porin kaupunki.

 

Aiheeseen liittyvää aineistoa:

Satasoten esittelykalvot